donderdag 12 maart 2015

Over rijkdom en succes...?

Vandaag maakte John de Mol bekend dat hij Talpa Media verkoopt aan ITV. Heel veel geldzorgen had meneer De Mol al niet na de verkoop van Endemol voor een paar miljard, nu tikt ITV 500 miljoen af om daar, afhankelijk van de resultaten de komende acht jaar, nog 600 aan toe te voegen. 
Mooie bedragen. John hoeft niet meer te werken. Maar dat hoefde hij al vele jaren niet.

"Ja, die heeft echt een goede baan! Hij heeft het echt gemaakt!". Waarom wordt dat alleen maar gezegd over mensen die veel geld verdienen? Over directeuren, ondernemers? Is dat dan dus een goede baan? Heb je het gemaakt als je macht hebt? Is rijkdom synoniem voor succes?
Ik ken mensen in het onderwijs en de zorg die fors minder verdienen dan ik, maar die echt een goede baan hebben. Zij halen voldoening uit wat zij hun leerlingen of patiënten brengen.

Wanneer ben je dan rijk? Ben je rijk als je veel geld hebt? Groot huis, dikke auto, nog een auto, dat werk? Als je heel veel geld hebt, baal je dat je je helikopter niet kunt parkeren bij je favoriete sterrenrestaurant. Of dat je toch misschien liever een blauwe Ferrari had gehad. Of een blauwe én een gele.

Lees verder op bijoeben.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten